Movie review - sex lektioner i kärlek

Den här underbara filmen får mig att gråta och le varje gång jag ser den. (Sist grät jag hela tre gånger!)


I början presenteras vi för elva personer i olika miljöer.

Paul och Hannah som varit gifta i 40 år. Barnen har flyttat hemifrån. Hannah jobbar som TV-kock och Paul är producenten. Men varför har Paul sparat ett foto på sitt gamla vänsterprassel Wendy i byrån alla dessa år?

Mildred möter upp sin son Mark på sjukhuset där han är inlagd med AIDs. Med vetskapen att Mark ska dö snart avslöjar de saker för varandra som inte kommit fram annars, som Marks homosexualitet och Mildreds avsaknad av kärlek till Marks far.

Meredith har efter dåliga erfarenheter helt tappat tron på kärleken och har svårt att lita på män. Något som tydligt visar sig när charmige Trent vill vinna hennes hjärta.

Kaxiga Joan försöker snärja ensamvargen Keenan som trots otaliga försök inte låter sig fångas. Är han helt enkelt inte intresserad eller finns det någon annan anledning?

Gracie och Roger möts då och då på olika hotellrumför kvällsex, trots att de båda är gifta med andra. Roger vill utveckla deras förhållande men Gracie vägrar.

Hugh spenderar sin fritid med att ljuga ihop olika historier för främmande kvinnor han träffar på barer för att sedan lämna dom.

Det jag älskare med den här filmen är hur den först presenterar oss för elva personer i olika scenarion som är främmande och oförståeliga. Men när filmen sedan tar oss vidare i handlingen börjar dessa personers livsöden och historia sakta lindas upp framför våra ögon. Genom små pikar och ledtrådar börjar man sakta se sambanden mellan dessa olika människor och vid filmens slut har de tillsammans gett oss 6 lektioner i kärlek.

 

Den här filmen är otroligt vacker visar oss en version av kärlek som är alla de där sakerna som vi förväntar oss utan att vara hollywood klyschig. Dessa människors liv visar livet från dess vackraste och mörkaste sidor på samma gång. Den visar olycka, sjukdom, sorg och de olyckor livet kan tvinga på en, men samtidigt hur kärleken är den kraft som förenar oss.

 

Skådespelet i filmen är beundransvärt vilket inte är konstigt med namn som: Sean Connery, Gena Rowlands, Angelina Jolie och Dennis Quaid. Om du gillar filmer som får dig att le genom tårarna, se den här!

(Jag har den hemma om du vill låna ;) )

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Prongs

Vi borde ha snyftkväll!

Och bara se filmer som den här, a walk to remember, the notebook etc!!!

Sorgliga kärleksfilmer typ :'D

2011-11-30 @ 20:27:46
URL: http://blasak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0