Glee - Hold on to sixteen

 

Första delen av det här avsnittet var bara tråkigt. Men mot slutet var det faktiskt nästan rätt så fantastiskt. Det jag vill diskutera i min review idag är först Santana och Quinn/Shelby/Puck, bara för att knyta ihop förra veckans review med dagens avsnitt. Sen vill jag gärna ta upp allt som rör Blaine just nu! Hans karaktär, hans förhållande med Kurt, vad som är grejen med Sebastian och Finn. Jag har lite åsikter och kritik på det faktiskt. Jag ska såklart prata om sectionals och för att avsluta tänker jag ge lite kärlek till Sam/Mercedes! Just nu postar jag allt i ett inlägg men jag kommer också göra separata inlägg så om du bara vill höra om en av ämnena jag kommer ta upp kan du scrolla till rätt rubrik eller vänta på ett separat inlägg :)

 

Quinn (och lite Santana)

Mycket riktigt. Quinns potentiella romans med Puck var inte fokusen det här avsnittet utan istället ägnades dagens avsnitt på många sätt till att övertyga vår favoritblondin att hon ska njuta av att vara ung. Jag är både glad och ledsen över hur Quinns problem togs an i dagens avsnitt. Å andra sidan gillar jag att Sam gav henne sitt lilla tal om att ha ”rich white girl problems” då det är precis vad de är. Det är inte synd om Quinn, ingen har behandlat henne orättvist på något sätt, det är hon själv som är ansvarig för sin olycka just nu. Samtidigt tycker jag det är lite synd att det faktiskt löste sig. För nu har glee berövat oss av ytterligare en stor dramatisk smäll. Dom bygger upp så mycket men fortsätter att ta alla intressanta handlingar och låta dem blåsa ut av sig själva. Kom igen nu! Gleeksen behöver sin dos av drama!

 

De flesta av Quinns scener i dagens avsnitt var rätt så halvtråkiga och torra. Hon sitter fortfarande kvar i samma slags scener och samma slags uttryck. Scenen med Sam: samma gamla Quinn ger en känslokall och affärsmässig förklaring till varför de borde vara tillsammans. Skillnaden är att nu för tiden går pojkarna inte på det. Puck gjorde det inte och inte Sam heller. Samma sak med hennes manipulerande och illvilliga beteende. Tack, men nej tack! Vi har sett det förut! Förhoppningsvis ligger vägen nu öppen för Quinn att visa lite äkta känslor och faktiskt ha en intressant storyline att komma med. Jag håller tummarna! (för att Artie är med i den (a)).

 

Fastän Santana inte hade någon storyline eller fokus alls det här avsnittet fortsätter hon att stråla! Efter massa halvdana scener där sam kommer tillbaks och en konstig låt om röda plastmuggar kommer Santana in och gör min dag med sitt helt underbara välkomnande av Sam. Jag fullkomligt älskar Santanas nyfunna vänskap med flera av sina ex. Hon och Finn var ju supersöta i förra avsnittet och i dag satt jag och log när Sam, efter att Santanas förolämpningar, bara ler och säger ”I’ve missed you too Santana!” för att sedan gå fram och krama om henne. Då jag själv alltid varit den trotsiga lilla flickan som visat sina känslor genom att retas i en familj full av pojkar så kan jag inte låta bli att smälta över såna här moments mycket mer än stora pampiga kärleksförklaringar. Nämnas måste också Santanas kommentar om att följa efter Finn med en bastuba: HILARIOUS!

 

Blaine

I dagens avsnitt fick vi ytterligare en dos av Sebastiandramat. Ja, det kändes bra att Kurt fick vara lite badass och försvara sin och Blaines relation, men ärligt? Jag gillar inte Sebastian ploten, alls! Jag stod ut med den så länge vid hade det underbara Finn-Blaine dramat på sidan av. Men sen gick dom och FÖRSTÖRDE ALLT! Återigen, Glee bygger upp något och låter det sedan blåsa över av sig själv, WTF GUYS? WTF! (<- Ja, jag är irriterad!) Okej, så Blaine var Kurts lilla warbler romans i förra säsongen och vi uppskattade de enstaka pauserna från New Directions för att få vår dos av pojkkärlek och supersexiga warblers med Blaine i spetsen, men! Blaine är inte en warbler längre! Han har gått på McKinley sen första avsnittet av den nuvarande säsongen och det är dags att han får lite McKinley-storyline. Jag är trött på att se på ”Glee (featuring the Klaine show)”. För det är så det känns just nu, resten av gängets handlingar flyter in i varandra och korsas hela tiden medans Blaine och Kurt står vid sidan av för att hitta på egna äventyr med den här Sebastian. Ja, Blaine har varit med och gjort grejer med New Directions. Han hade West Side Story med Rachel, han och Kurt sjöng Perfect för Santana, men jag vill se mer. Jag vill se några ordentliga moments mellan Blaine och någon annan i new directions förutom Kurt. Det var här jag hoppades på något lite mer spännande mellan Blaine och Finn. Men nej, vi dödar den ploten genom att låta Blaine och Finn tala ut om det. Suck.

 

Sectionals

Är det bara jag som faktiskt tycker att Troubletones var bättre än new Directions? Fast det kanske bara är min stora kärlek för tjejkören som talar. Jag bara älskar dem! Jag vill se Troubletones bli en trio bestående av Sugar Motta, Mercedes Jones och Santana Lopes. Jag vill se dom göra ett coolt glam 50-tals soul nummer tillsammans! Mercedes skulle vara en super sexig souldiva med sin fantastiska röst, Santana skulle ha en femme fatale power-babe attityd med en 50tal-tvist och Sugar kör på en ’ops, did I just drop my pen?’ teasing á Marlilyn Monroe med många små förvånade ansiktsuttryck och ”omedveten” sexappeal. Dom skulle ta världen med storm! Vem bryr sig om att vinna Finals? Vi kommer bli superstjärnor och få skivkontrakt på momangen!

 

New Directions kan plocka ut några av det där pojkarna och forma ett gleektastic boyband som motvikt!

 

Jag tycker dock att det är lite roligt att vi har haft hur många avsnitt som helst där människor klagat på att ingen annan än Rachel får skina och mycket riktigt! Nu när Rachel faktiskt inte kan vara med så lyckas New Directions sätta ihop en föreställning där absolut ALLA får sin egen tid i strålkastarljuset (förutom Rory, what’s up with that?). Och det funkade ju! Det var fantastiska nummer, jag tror bara jag personligen tyckte bättre om Troubletones låtval annars var New Directions LÄTT bäst!

 

Sam och Mercedes

Jag tyckte inte om Sam och Mercedes när de först blev ett par. Jag tyckte det var fint att Mercedes tillslut fick en kille. Men annars tyckte jag varken bu eller bä om Sam och hon som ett par. Men nu fullkomligt ÄLSKAR JAG DOM! Jag är så taggad på en romantisk Samcedes storyline! Det var ett tag sen vi hade lite nyförälskelse i serien, på senaste tiden har vi fokuserat mycket på gamla par som fått problem. Det ska bli härligt att se lite fjärilar och pirr i magen igen.

 

När Sam tar Mercedes hand och hon ger sitt lilla tal om hur hon kommit över honom och för någon sekund tror vi att det inte kommer bli något men så ropar Sam ”I don’t care how big and bad your boyfriend is, I’m gonna fight to get you back”. Gulligt ja? Men hjärtat smälter på riktigt när man ser Mercedes lilla leende. D’aaaw-moment right there! Och de söta leendena sluta inte där. Hur Sam först står och gungar med i musiken under I will Survive/I’m a survivor mash-upen för att sedan brista ut i ett leende eller när Sam gör sina stripper-moves under ABC och Mercedes ler både roat och generat på samma gång. Det här är min nya favoritpairing!

 

Så, egentligen finns det mycket annat som jag borde kommentera på. Men jag orkar inte skriva mer nu! Jag fattar inte att det kan ta såhär lång tid att skriva en review, men jag har suttit framför datorn i 3 och en halvtimme nu. Själva avsnittet är ju bara 45 minuter!! Jag såg det iofs två gånger, men det blir ändå bara en och en halvtimme. Vad hände med de återstående 2 timmarna? Sån slöseri med tid egentligen…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0