återigen: MER SEEEX!!!

Jag gillar inte människor som är för pryda. Visst, det är viktigt att sätta gränser när det gäller sin egen kropp och vad man själv är bekväm med. Men inte människor som inte ens kan prata om sex även om man är seriös och respektfull. Iaf inte om du planerar att skaffa barn. Alla föräldrar har ett ansvar inför sina barn, att lära dom växa upp till bra människor. Men inte bara det, det är föräldrarnas ansvar att ge sina barn självrespekt och självförtroende, och en del av det är att låta sina barn känna sig säkra i sin sexualitet. Ett barn som växer upp i en familj där det aldrig pratas om sex lär sig att sex är något som man inte ska prata om, att det är något man ska smyga med och i och med det att sex är något som är fel. Eller så söker barnen information på egen hand och hittar istället porr eller lättklädda kvinnor som bara visas som sexobjekt. Jag går faktiskt så långt som att alla problem i dagens samhälle som är relaterade till sex, könsskillnader och liknande finns på grund av pryda människor som inte haft öppna samtal med sina barn om ämnet.

Nu kanske visa tycker att barn är barn och dom ska ju faktiskt inte ha sex så då behöver dom ju inte veta. Men sanningen är att nyfikenheten kommer redan i lågstadiet och från stunden vi födds är vi sexuella varelser vars starkaste krafter är libido och aggression. Libido betyder njutning och ett spädbarn känner njutning, även om det inte är en sexuell sort. Det kan vara njutningen i att äta en glass eller bli klappad på kinden, men det kommer fortfarande från samma ställe som sex kommer: libido. Jag vet att det känns fel att se på småbarn som sexuella varelser men om du tänker efter: har du aldrig sett en liten pojke på stranden dra sig i snoppen? Jag är ledsen att förstöra er bild av denna handling för alltid: men det är för att dom tycker det är SKÖNT! Även om det kommer dröja år innan barnet tar sig på sitt könsorgan som en sexuellhandling som är det ändå anledningen till varför dom gör det. Vår känsel utvecklas i magen och det är känseln som gör att sex är skönt. Och även småbarn har känsel där nere. Att neka barnen att utforska sitt kön är rent av FARLIGT. Särskilt eftersom det ses mer acceptabelt att låta en pojke ta sig på snoppen än en flicka att ta sig på snippan(som det tydligen ska kallas nu o _ O).

Ett barn som inte får utforska sin egen sexualitet utvecklas antingen till ett barn som alltid kommer ha problem med sin självkänsla och att se sig själv som en sexuell varelse. Ett annat alternativ är barnet slår över och ger uttryck för sina sexuella frustrationer på annat sätt. Ditt barn kanske utvecklas till en våldtäktsman eller sexfanatiker. En flicka som blivit nedtryckt sexuellt kanske aldrig kan lära sig se sitt eget behov av njutning eller att hon förtjänar njutning och därför kommer bli utnyttjad och kanske kommer se sex som ett krav i en relation i stället för något hon faktiskt själv ska kunna njuta av.

Så för Guds skull våga vara öppen att prata med dina barn om sex när de frågar eller när du ser att det behövs. För sanningen är att hålla inne med kunskapen kan göra långt mycket mer skada än att råka välja fel ord eller säga för mycket.

Autumn

Är inte autumn ett härligt ord? Pröva att säga det, känns det inte härligt?
Som ni kanske märker har jag gjort en snabb ändring av designen på bloggen för att bättre passa denna nya härliga årstid. Juste, ni hörde rätt, jag gillar faktiskt hösten. Jag gillar mörkret, luften, lukten, känslan och färgerna. Hösten känns på något sätt väldigt magisk. (iofs tycker jag att väldigt mycket är magiskt o _ O).
De dåliga med hösten är snoriga näsor och förkylningarna. Värst av allt är att jag sitter hemma med feber och en eländig huvudvärk och ovanpå det missade jag Hannas 18 års firande. SÅ JÄKLA ILLA!! Jag hade tänkt gå ändå trots förkylningar, rinnande näsor, huvudvärk och allt vad det heter. Men det blev till sist febern som sa ifrån. Även om det är väldigt synd att jag missade de så tror jag inte det hade varit roligt för någon om jag hade varit med och behövt knapra huvudvärkstabletter och mått allmänt dåligt hela kvällen. Det skulle inte funkat helt enkelt.
Jaja, vad ska man göra. Det är bara att ta det lugnt, vila mycket och hoppas på att bli frisk innan tisdag.

RSS 2.0